24.11.2017

Vaviskaa trollit, tekoäly on kintereillänne!

Internetissä tapahtuva trollaus (henkilöt, ryhmittymät tai robotit käyttävät sosiaalista mediaa yksilöiden, yritysten ja organisaatioiden häirintään) on yleistynyt. Sosiaalisen median kanavissa uutiset ja varsinkin valeuutiset ja trollit leviävät helposti ja nopeasti. Moni ei jaksa tarkistaa faktoja vaan jakaa viestin miettimättä sen todenperäisyyttä. Informaatiovaikuttamista ei ole aina helppo tunnistaa tai siihen ei osata reagoida riittävän ajoissa. Viime aikoina monissa yrityksissä ja organisaatioissa onkin havahduttu pohtimaan, miten valeuutiset voisi tunnistaa ja mihin tietoon voi luottaa.

Tekoälyn avulla erilaisia poikkeamia ja haavoittuvuuksia voidaan analysoida nopeammin ja tehokkaammin. Tekoäly helpottaa huomattavasti analyytikkojen työtä, sillä se auttaa tietojen tunnistamisessa, käsittelyssä ja päättelyssä tarjoten paremman kokonaiskuvan. Kun tilannekuva saadaan muodostettua nopeasti, voidaan varmistua, että päätökset tehdään todelliseen ja ajantasaiseen tietoon perustuen.

Tekoälyllä ja oikeiden työkalujen avulla disinformaatio ja trollaus pystytään tunnistamaan. Instan tekoälyyn pohjautuvilla analysointityökaluilla valeuutisiin ja propagandaan voidaan varautua ajoissa. Analysoinnin lisäksi yritykset voivat parantaa kyberturvallisuuden hallintaa harjoittelu- ja simulointiratkaisujemme avulla. Trolleille ei tarvitse heiluttaa valkoista lippua antautumisen merkiksi!