21.1.2019

Markus Mattssonista Pirkanmaan vuoden yritysjohtaja

Tampereen kauppakamari on valinnut Insta Group Oy:n pääomistajan ja hallituksen puheenjohtaja teollisuusneuvos Markus Mattssonin Pirkanmaan vuoden yritysjohtajaksi. Vuoden yritysjohtaja palkitaan pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta työstä yrityksen kehittämisessä ja eteenpäinviemisessä tai poikkeuksellisesta kasvutarinasta, joka on johtanut menestykseen niin taloudessa kuin työllistämisessäkin.

Ansiokkaan ammattilaisjääkiekkoilijauransa jälkeen Mattsson siirtyi isänsä teollisuusneuvos Finn Mattssonin 1960 perustaman Instrumentointi Oy:n, nykyinen Insta-konserni, omistajaksi ja yrittäjäksi sukupolvenvaihdoksen yhteydessä 1987. Tänä vuonna Mattsson on toiminut konsernin hallituksen puheenjohtajana jo kaksikymmentä vuotta.

Markus Mattssonin johdolla Instasta on kasvanut merkittävä perheomistuksessa oleva teknologiakonserni; turvallisen digitalisaation ja automaation sekä puolustusteknologian asiantuntija. Mattsson pitää tärkeänä myös yhteiskuntavastuun kantamista. Insta työllistää tällä hetkellä yli 1000 henkilöä ja on merkittävä työllistäjä Pirkanmaalla. Viime vuonna Insta jätti n. 40 M€ verojalanjäljen Suomeen. Insta tukee nuoria tekemällä aktiivista yliopisto- ja oppilaitosyhteistyötä mm. rahalahjoituksin ja tarjoamalla harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja. Insta lahjoittaa vuosittain varoja myös hyväntekeväisyyteen.

Uransa aikana Mattsson on saanut useita tunnustuksia yhteiskunnalta esim. valtakunnallinen vuoden yrittäjäpalkinto, sotilasansiomitali, Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki, kultainen yrittäjäristi, Huollon ansioristi ja Suomen Jääkiekkoleijona nro 111. Viimeisimpänä kunnianosoituksena tasavallan presidentti myönsi hänelle teollisuusneuvoksen arvonimen vuonna 2018.

”Kun tällaisia tunnustuksia myönnetään, kohdehenkilöltä kysytään suostumus etukäteen. Otan mielelläni tämän tunnustuksen vastaan, koska tämä on palkinto myös koko yritykselle. Osa instalaisista on ollut mukana koko 32-vuotisen yrittäjäurani ajan. Ja lisäksi perinteet velvoittavat, isäni Finn Mattsson sai tämän saman palkinnon vuonna 1996”, toteaa Markus Mattsson.