31.3.2016

Insta toimittaa Viestintävirastolle SIEM-ratkaisun

Insta DefSec Oy ja Viestintävirasto ovat tehneet sopimuksen tietoturvatiedon ja -tapahtumien hallintaan (SIEM) tarkoitetusta ratkaisusta ja siihen liittyvistä palveluista. Toimitettavalla ratkaisulla kerätään lokeja Viestintäviraston järjestelmistä täydennettynä ulkoisista lähteistä tuotavalla tietoturvatiedolla. Ratkaisun avulla voidaan esimerkiksi tunnistaa monimutkaisia tapahtumaketjuja sekä tuottaa näistä tiedoista erilaisia raportteja ja hälytyksiä. Hankinta pohjautuu 2015 toteutettuun kilpailutukseen.

Hankinnasta solmittu järjestelmän toimitussopimus kattaa tarvittavat komponentit, lisenssit ja tukipalvelut. Lisäksi hankintaan sisältyy toistaiseksi voimassa oleva sopimus tuki- ja ylläpitopalveluista sekä puitejärjestely erikseen tilattavissa olevista järjestelmän laajennusoptioista, jatkokehityksestä ja asiantuntijapalveluista. Puitejärjestelyn sopimuskausi on seitsemän vuotta ja sen arvioitu arvo on noin 380 000-780 000 euroa.

Tiedot ovat peräisin julkisten hankintojen tietokanta Hilmasta.

 

Viestintäviraston tehtävänä on huolehtia viestintäpalvelujen tarjonnan monipuolisuudesta ja kasvavista taajuustarpeista. Virasto varmistaa, että uusilla ja innovatiivisilla palveluntarjoajilla on mahdollisuus päästä markkinoille. Virasto myös valvoo, ettei kuluttajien oikeuksia poljeta. Viestintävirasto huolehtii, että lainsäädännön edellyttämät viestinnän peruspalvelut ovat saatavilla kaikkialla Suomessa ja että käyttäjät tuntevat oikeutensa saada palveluja. Viestintävirasto varmistaa, että viestintäverkkoja kehitetään myös syrjäseuduilla. Teknisellä ohjauksella ja valvonnalla sekä tietoturvatyöllä on keskeinen merkitys tietoyhteiskuntakehityksessä. Viestintävirasto tuottaa monipuolisia tietoturvallisuuden viranomaispalveluita kansalaisille, elinkeinoelämälle ja julkishallinnolle.

Insta on suomalainen teknologiayritys, jonka palveluksessa työskentelee 800 huippuosaajaa. Kyber- ja tietoturvallisuuden alueella kehitämme ja toimitamme ratkaisuja, jotka suojaavat asiakkaidemme kriittisiä resursseja sekä parantavat havainnointi- ja reagointikykyä. Toteutamme ratkaisut omiin ja teknologiakumppaneidemme tuotteisiin pohjautuen. Kaikki ratkaisut ovat saatavissa myös palveluna. Asiakaskuntaamme kuuluvat valtionhallinto, turvallisuusviranomaiset sekä yritykset esimerkiksi finanssi-, tietoliikenne- ja energiasektoreilla. Kotimaan lisäksi tietoturvatuotteitamme on käytössä yli 40 maassa. https://www.instadefsec.fi/fi/ratkaisut/kyber-ja-tietoturvaratkaisut.html

 

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Marko Hautakangas, Insta DefSec Oy, 040-7723 022, marko.hautakangas@insta.fi