16.9.2014

Yrityskaupat tukemassa Instan uudistettua strategiaa

Insta Automation uudisti strategiansa vuosi sitten, ja kesällä 2014 yritys täydensi tarjoomansa uuden strategian mukaiseksi ostamalla kaksi yritystä, porilaisen KMJ-Engineering Oy:n ja Porvoossa sijaitsevan Mattila Porvoo Oy:n.

Mikä Insta Automationin strategia on, toimitusjohtaja Timo Lehtinen?

– Haluamme olla sähköautomaatiopalveluiden osalta asiakkaiden luottokumppani. Kykenemme auttamaan, oli sähköautomaatiotarve mikä tahansa koko investoinnin elinkaaren aikana – oli kyseessä sitten suunnittelu, laitehankinta, asennus, käyttöönotto, koulutus, ylläpito, tai lopulta uusiminen tai laajentaminen. Toimialla ei ole toista yritystä, joka kykenisi tässä mittakaavassa samaan osaamiseen ja sen kokonaisvaltaiseen tarjoamiseen. Olemme päänavaaja tässä ajatusmaailmassa. Olemme sähköautomaatioasioissa todellinen Life Cycle Partner.

Miten yritysostot tukevat Instan uudistettua strategiaa?

– Strategiatyön yhteydessä havaitsimme, että emme pystyneet auttamaan asiakkaitamme kaikissa sähkönjakelujärjestelmiin ja -laitteisiin liittyvissä tarpeissa. KMJ-Engineering Oy:n ostamisessa tämä oli tärkeä tekijä: yrityskaupan myötä voimme tarjota näihin tarpeisiin liittyvää suunnittelu- ja projektointipalvelua, eli sähkönjakelulaitteiden ja -järjestelmien suunnittelua, jakeluverkkojen oikosulkulaskentaa ja niin edelleen. Viime vuodenvaihteessa perustettu oma kenttähuoltoyksikkömme hoitaa vastaavasti tämän sektorin kunnossapitotehtävät. Voimme siis todeta, että tällä hetkellä tarjontamme tälläkin sektorilla on kattava.

– KMJ-Engineering Oy tuo meille lisää myös energiatehokkuuspalveluita. Energiatehokkuus on tulevaisuudessa entistä suuremmassa roolissa, ja luonnollisesti olemme tässäkin kehityksessä mukana.

– Uudistuneessa strategiassa linjasimme myös, että lisäämme paikallista läsnäoloa lähellä asiakkaiden tuotantolaitoksia. Olemme valmiit perustamaan uusia toimipaikkoja aina, kun asiakaskysyntää löytyy. Mattila Porvoo Oy:n oston myötä saimme monipuolistettua palvelutarjoomamme Itä-Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Aiemman automaatio- ja instrumenttiosaamisen lisäksi voimme tarjota alueella nyt myös vahvaa sähköosaamista.

Mitä seuraavaksi?

– Uudistetun strategian käytäntöön vieminen on edennyt hyvin. Olemme tilanteessa, jossa voimme vastata asiakkaan kaikkiin tarpeisiin sähköautomaation saralla. Tulevaisuudessa palvelemme asiakkaitamme tehokkaasti ja joustavasti osaavilla resursseilla ympäri Suomen – entistäkin monipuolisemmin.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Timo Lehtinen, puh. 040 779 9414