23.5.2018

Älykäs automaatio voi lisätä tuottavuutta jopa 15 %

Uusi innovaatio saa tuotantolinjan ja tehtaan toimimaan täydellä tuottavuudella.

Tampere, 23.5.2018 – Teollisuusautomaation ja sähköistyksen uusi älykäs innovaatio voi lisätä tuotantolinjan tai tehtaan tuottavuutta jopa 15 % ja tuoda moninkertaiset säästöt energiankulutukseen. Se mahdollistaa isommat tuotantomäärät, stabiilimman tuotannon, pienemmän energiankulutuksen sekä paremman prosessi- ja ympäristöturvallisuuden. Muutaman kuukauden selvitys- ja analyysipanostus maksaa itsensä takaisin yleensä alle vuodessa.

Tehtaan höyrynkulutukseen jopa 25 % säästöt

Pitkällisen tuotekehityksen taustalla on Insta Automationin yli 600 000 tunnin kokemus tuottavuuden kehittämisestä automaation ja oikean datan avulla prosessiteollisuuden asiakkaille. Uusi innovaatio perustuu digitalisaation, analyytikan ja elinkaaren hallinnan mahdollisuuksiin. Sen ansiosta esimerkiksi tehtaan höyrynkulutus voidaan saada säätäjien optimoinnilla 25 % pienemmäksi.

– Täysimääräinen digitalisaation hallinta on edellytyksenä teollisuuden elinkelpoisuuden varmistamiselle ja kilpailukyvylle. Suomalainen teollisuus toimii lisääntyvässä tuottavuus- ja tehokkuuspaineessa. Tuottavuutta tulee nostaa, jotta pärjätään globalisaation tuomassa kilpailussa. Kyberturva on tietenkin edellytys kaikelle tälle, Insta Automation Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtinen muistuttaa.

Tuottavuus nousuun datan analysoinnilla

Analytiikan ansiosta tuotantolinjan tuottavuus saadaan nousuun, kun data saadaan helppolukuiseen ja havainnollistettavaan muotoon. Datan analysointi tuo oleellisen tiedon näkyviin, ja analytiikkaa voidaan hyödyntää aiempaa tehokkaammin tekoälyn avulla. Kun datasta synnytetään uuden innovaation ansiosta ymmärrystä, myös tehdas saadaan tuottamaan aiempaa paremmin.

Sähköautomaation elinkaaren hallintaan erikoistunut Insta Automation Oy esittelee uuden älykkään palvelunsa Innovation Summit Helsinki -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa torstaina 24.5.2018.

www.innovationsummit.fi

 

Lisätiedot:

Timo Lehtinen
Toimitusjohtaja
Insta Automation Oy

puh. 040 779 9414

Insta Automation Oy on riippumaton automaation, instrumentoinnin ja sähköistyksen täyden palvelun yritys, johon on lupa luottaa. Insta Automation -ratkaisujen keskeisiä tekijöitä ovat toimintavarmuus, tehokkuus ja tuottavuus – koko elinkaaren ajalla. Yritys palvelee asiakaslähtöisesti ja joustavasti sähköautomaation kokonaiskumppanina. Palvelut tuotetaan kokonaisratkaisuina tai erillistoimituksina. Insta Automation on osa Insta-konsernia.